Gör ett eget Bokehfilter

Idag var temat Cirklar i projektet #enbildomdagen2014 och jag har fotat lite allt möjligt här hemma. Men till slut bestämde jag mig för att fota Bokeh, eftersom jag är löjligt förtjust i detta. Jag har läst någonstans att man kan få fram detta enkelt med aluminiumfolie så det är just det jag har testat här nere. Sen var jag ju bara tvungen att testa att göra ett eget ”bokehfilter” med andra former som t ex hjärtat och det fungerade ju hur bra som helst med bara ett papper! Kom bara ihåg att hålla pappret uppochner, så man slipper vända på alla bilder i efterhand! 🙂 Till nedan bilder har jag använt mig av mitt 50mm objektiv och en bländare på 1,8 + manuell fokus!

 

141023cirklar-bokehIMG_4352bokehIMG_4372

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *