Ögonfärg grön/grå/blå

Det sägs att det tar upp till ca ett halvår innan man faktiskt ser vad barnet får för ögonfärg. John har ju blåa ögon och jag har gröna, vilket rent genetiskt ska innebära en större chans att hon blir grönögd, men jag kan inte riktigt se att detta skulle förändras till gröna från nu, Li´s ögon är fortfarande blå, men de går mer åt grått nu än vad det gjorde i början, det syns mer i vissa ljus. Men vem vet, om två månader kanske det är en ny färg 🙂 Har två nya bilder i olika ljus här nedan där man kan se hur ögonfärgen kan ändras, på det ena kortet ser ögonen nästan grå ut och på det andra är de helt klart blåa! 🙂 Och visst är hon väl för söt! 🙂IMG_8275 li-ögon

2 reaktion på “Ögonfärg grön/grå/blå

  1. Jojo…. Det där med vad som genetiskt ska vara dominant kan nog bero på många olika saker… Jag är ganska ljus och blåögd, ex-maken väldigt mörk (mörkbrunt hår och mörk ögon), men vi fick en gosse som helt och hållet har min ”färgsättning” med blont hår och blå ögon. Enda skillnaden är väl att hans ögon är mer klarblå än mina som är mer grå-blå. Du ser, Loa, mamma-generna är starka grejer! 🙂 Kickass, typ. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *