Skolarbete Lektion 3

Dags för plugginfo och nu är vi på Lektion tre som handlade om kända formgivare. Det här var en kort kurs på endast en vecka.

Min första uppgift var att skriva en liten uppsats om en formgivare som man inte visste så mycket om och jag valde då att skriva om Thomas Bernstrand, från Stockholm eftersom han lampa ”Do Swing” fångade mitt intresse. En lampa som man kan gunga i, hur roligt är inte det!?

Sen var det dags att leta reda på 5 olika kända föremål från kända formgivare och ta reda på ursprunget, vem som gjort dem och hur de gjort dem osv. Mycket intressant det med!

Jag valde att skriva och forska om: Alvar Aalto och hans vas Savoy, Yngve Ekström och stolen Lamino, Arne Jacobsen och stolen Myran, Gerrit Rietveld och stolen Röd-blå-stol och Nils Strinning med Stringhyllan.

Efter detta så var det dags att leta reda på 15 olika formgivare samt föremål från andra länder och det var likaså mycket intressant! Hur roligt som helst att leta reda på designföremål som man gillar men inte vet så mycket om! 🙂

Det blev till slut en inlämningsuppgift på 12 sidor tillsammans med ett prov och en självutvärdering.

Det var allt för denna gång!

// Loa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *